Автоматичен водолазен часовник или кварцов водолазен часовник?

А

Това е един от ключовите проблеми в света на часовниците. Каква е разликата? и кой е по-добър? На тези въпроси ще бъде отговорено в тази статия, така че прочетете и разберете отговорите на вашите запитвания.

Кварцовите часовници пометнаха механичната индустрия за часовници почти в края на 70-те и 80-те години. Тъй като Хамилтън създава първия електрически часовник, Ventura, в края на 50-те години батерията или кварцовата революция променят начина, по който хората гледат на времето. Преди кварцовите часовници частта от ежедневието е да нулирате часовника си от телевизора или радиото, точността на движението на кварца и дълготрайността на зареждането направиха тази малка рутина в миналото. Кварцовите механизми толкова се вкорениха в ежедневието на хората, че автоматичните часовници почти се превърнаха в далечен спомен. Марки като Omega, Tissot и Oris се опитаха да се бият с японските и американските производители на кварцови часовници като Casio и Timex, но в края на 90-те и през 00-те години швейцарските часовникарски компании се пребориха с кварцовата революция. Швейцарските компании за часовници създават луксозни часовници, качествени часовници, които са желани и амбициозни за всеки, който ги види.

Но като часовник за гмуркане, каква е разликата между евтин кварцов часовник за гмуркане и швейцарски автоматичен часовник за гмуркане? Например каква е разликата между Timex Expedition Diver и Oris Pro Diver, различна от очевидната разлика в цената от £ 2200? И двамата предлагат на потребителя една и съща основна функционалност за гмуркане на повърхността, но има ли още нещо, което оскъпява автоматичните часовници? Ето някои ключови разлики между автоматичния часовник и кварцовия часовник.

  1. Хронометражът на Timex Expedition Diver ще бъде по-точен от този на Oris Pro Diver за период от 1 месец. Причината за това е, че часовникът Timex използва захранване от батерията за зареждане на кондензатор, който след това задвижва движението на часовника, където като автоматичен часовник използва движение за зареждане на пружина, която освобождава енергия за движението на часовника. Автоматичното движение на часовника с най-високо качество има граница на грешка от + или – 1 секунда на ден в сравнение с кварцова дисперсия на часовника, която е по-малка от 1 секунда годишно. Трябва ли това да е същото?
  2. Часовникът Oris използва швейцарско машиностроене, за да произвежда всяко движение на ръка и всяко движение е тествано качествено, преди да бъде изпратено до търговците на дребно и продадено на широката публика. Timex се произвежда във фабрика в Китай и се тестват по един часовник на всеки 100 бройки.
  3. Всички швейцарски производители като Oris използват уникален сериен номер, който позволява часовникът да бъде идентифициран и прави възможно проследяването на всеки часовник до мястото на продажба и производство. Компании като Timex и Casio не предоставят уникални серийни номера поради масовите количества, които се създават от всеки артикул ежедневно.
  4. Автоматичният часовник изисква обслужване само на всеки 3 до 5 години. Кварцовият часовник ще се нуждае от нова батерия на всеки 2 до 5 години в зависимост от използването на неговите функции.
  5. Автоматичният часовник ще спре и ще трябва да пренастрои ръчно, ако е оставен на китката за повече от 40 часа. Кварцовият часовник ще продължи да работи, докато батерията се повреди или има механична неизправност.
  6. На механичния часовник има минимални приспособления. Няма да има бордов компютър за гмуркане или съоръжение за запис на гмуркане, тези функции могат да бъдат намерени в компаниите за кварцови часовници като Casio, Citizen и Tissot, които правят часовници, които имат способността да записват данни от вашите гмуркания, за да се използват на по-късна дата.

Ключовото нещо, за което трябва да помислите, е това водолази гледат да бъде функционално допълнение към вече притежавания комплект за гмуркане, за да ви даде данни за гмуркане, без да се налага да купувате водолазен компютър? Ако отговорът е „да“, тогава дигиталният часовник ще дава голяма част от информацията на него, цифров дисплей, ключовите мъжки часовници за това са подобни на Sea Touch и Citizen Pro master

Или този часовник да е нещо повече от гмуркане, трябва ли часовникът на този гмуркач да е вечен и да има възможност да може да се носи извън гмуркането? Ако отговорът е “да” на този въпрос, автоматичният водолазен часовник е идеалното допълнение към колекцията от часовници и е чудесен символ на статуса, както и полезен комплект за гмуркане.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta