Аритмофобия – Страхът от числата

А

Ако всяка една от най-неясните от всички многобройни фобии, които съществуват в света, Аритмофобията е страхът от числата. Има буквално стотици различни видове фобии и има хора, които страдат от почти всичко, което можете да си представите. Страхът от числата е една от най-неясните и се поражда от рационален и нелогичен страх, както и повечето фобии.

Страхът от числата е фактор, който прави много по-трудно за много хора, страдащи от него, да научат правилно математика и аритметика. Това е състояние, при което мозъкът просто не може да заобиколи редица фигури и става разочарован и тревожен, защото макар че може да искат да постигнат повече, те откриват, че има скрита пречка по пътя и това е ирационалният страх.

Повечето фобии могат да бъдат излекувани с редица психологически методи. Доста популярен метод за излекуване на фобиите е хипнотизмът, въпреки че това не се потвърждава от работещите от науката. Преодоляването на фобия е особено важно, тъй като ирационалният страх може сериозно да навреди на начина ви на живот.

Някои може да помислят, че страхът от цифрите е вид дислексия. Проблемът е, че аритметиката е свързана с логиката и основните основни закони на Вселената. За съжаление, нашият мозък всъщност не е предназначен да работи по особено логичен начин на мислене, така че това може да ни остави потенциално отворени за редица обърквания и усложнения.

Страхът от числата може да бъде доста разнообразен. Това може да бъде и страхът от определен брой или по-големи числа, които не можете да разберете. Да овладеете фобията си и да започнете да осъзнавате колко нелогична е тя, е най-важната стъпка за окончателно възстановяване. Ако се справите по правилния начин, обикновено не е трудно да се направи.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta