Значение на еквивалентни дроби при изучаването на математика

З

Основните математически умения са един от ключовете за успех в математиката. За да изучават основната математика, учениците трябва да научат дроби като основна част от аритметиката и следователно като основна математика. За да научите фракции, те могат да бъдат разделени на много подраздели. Един от най-основните подсекции в изследването на фракциите са еквивалентните фракции. Учениците трябва да знаят две основни неща за еквивалентните дроби и те са тяхното определение и приложенията им към други раздели на дроби и математика.

Дефиницията:

Когато две фракции имат еднаква стойност, тогава те се наричат ​​еквивалентни фракции. Имайте предвид, че тези дроби имат различни числители и знаменатели, но въпреки това представляват една и съща част от цяло или група неща.

Нека вземем пример за две еквивалентни фракции от ежедневна дейност. Помислете, че Рон и Били са двама братя, а Рон обича пица със сирене, а Били харесва пица с пеперони.

Майка им прави две пици със същия размер за тях, сирене за Рон и пеперони за Били. Рон обича да яде малки филийки, така че мама нарязва пицата му със сирене на шест равни филийки. Били не се интересува от размера на филийката, така че мама просто нарязва пица пеперони на четири големи филийки.

Сега Били изяжда две филийки от всичките четири филийки пица пеперони и следователно изяжда “половината” от пицата си, което може да бъде записано като части от “2/4”. Рон огладнява и изяжда три парчета пица със сирене, което може да бъде записано като 3/6. Но 3 от 6 филийки също са “половината”. И така, Рон изяжда и половината от пицата си.

Така че и двете момчета ядат еднакво количество от всяка пица, което е наполовина. Но количеството на Рон е 3/6 от пицата му, а Били изяжда 2/4 от пицата си, но и двамата ядат еднакво количество пица, което е наполовина. Следователно 2/4 и 3/6 са еквивалентните фракции, тъй като те представляват едно и също количество пица, изядено от двама души.

Можете да изберете всеки друг подобен пример, за да го обясните допълнително на децата, като например две еднакви по големина ябълки, нарязани на две и четири равни парчета. Много сайтове онлайн имат повече идеи за концепцията и могат да се използват за подобряване на знанията на децата в това основно математическо умение.

Приложения в математиката:

Еквивалентните фракции имат много приложения за изучаване на по-високи дробни теми. Има следните основни частични теми, които се нуждаят от знанието на еквивалентни дроби като основа:

1. Да се ​​опростят дроби до най-ниските членове

2. Сравняване и подреждане на дроби

3. Събиране и изваждане на дроби

Следователно децата трябва да знаят еквивалентни дроби, преди да искат да научат по-горе темите за дроби. Ето защо е най-добрата идея да прегледате знанията на децата си по тази тема, преди да ги помолите да правят по-високите математически теми.

В заключение, децата в началните класове трябва да знаят дефиницията и приложенията на еквивалентни дроби, за да научат по-високи математически или аритметични понятия. Децата могат да започнат да учат това умение веднага щом получат основната идея да пишат фракции или да рисуват фракции. Също така повечето деца в трети клас се учат на това умение.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta