Избор на Вашия восъчен нагревател

И

За терапевтите, предлагащи кола маска, има широка и разнообразна гама от методи за нанасяне и нагреватели, от които можете да избирате. Изборът на подходящ нагревател е много важен, колкото по-уверени в използването на инструментите, толкова по-бързо може да се завърши ваксирането.

Пот и шпатула

Това е най-често срещаната форма на нагревател и метод на приложение, който се използва в цялата индустрия. Восъкът обикновено се затопля във някаква форма на вътрешна кофа, или подвижен контейнер, в който се излива, или в калай, в който се подава восъкът. След това се нанася върху тялото с помощта на шпатула, обикновено дървена за еднократна употреба за еднократна употреба един. Въпреки че може да бъде пластмасова или метална шпатула за многократна употреба, въпреки това трябва да се спазват хигиенни предпазни мерки, като се използват.

Този метод на нанасяне е най-универсален, може да се използва за кола маска на всяка част от тялото и е единственият метод, който е подходящ за използване на горещи / без ленти восъци. И може да се използва за нанасяне на восък върху всяка част на тялото. Нагревателите се предлагат в различни форми и размери, като най-често срещаните размери са 500cc и 1000cc.

Когато избирате нагревател, трябва да вземете предвид видовете восъци, които искате да използвате, и колко кола маска очаквате да извършите в натоварения ден. Лично аз използвам два нагревателя от 1000 куб. См., Един за лента и един за не-лентов восък. Разликата в цената между двата размера не е толкова голяма и гъвкавостта при използването на по-големия нагревател си заслужава допълнителните разходи.

Ако искате да предложите епилация без лента, тогава трябва да използвате отделен нагревател, няма да имате достатъчно време за смяна и затопляне на восъците между клиентите. Също така ще откриете, че може да е от полза да имате възможност да използвате двата восъка по време на среща.

Ролков восък

Много от производителите на восък сега предлагат ролкови версии на техните водещи аромати на восък. Доставя се в пластмасови касети с 80 или 100 грама. Те или ще имат фиксирана глава, която не може да бъде премахната, или можете да прикрепите глави за многократна употреба с различни размери в зависимост от площта на тялото, което искате да епилирате.

Пълният патрон с глава се поставя вътре в нагревателя, за да се загрее до подходящата температура. Обикновено има два вида нагреватели, като първият се държи за ръка, когато патронът се поставя в нагревател, който можете да използвате и за нанасяне на восък. Това има предимството да помага за поддържане на температурата, винаги когато връщате нагревателя на стойката, той ще продължи да загрява касетата. Освен това е изолиран, за да помогне на касетата да се затопли.

Вторият тип има няколко камери, обикновено до шест, в които се поставят патроните. След това можете да ги премахнете и да използвате за нанасяне на восъка. Тук трябва да внимавате както за патрона, така и за температурата на восъка. Ще откриете, че когато восъкът е с работна температура, касетата е твърде гореща, за да се задържи. Следователно трябва да се уверите, че винаги имате изолиран държач, в който да поставите касетата.

Когато оценявате ролкови нагреватели за восък, винаги ви препоръчвам да потърсите такъв, който да побере и двата размера касета, така че ако в даден момент в бъдеще искате да промените продукта, който използвате, нагревателят ще го побере. Аз лично използвам трикамерен нагревател и използвам ролките за кола маска. Намирам, че това наистина помага да се намали времето, необходимо за правене на чифт крака. Можете бързо и лесно да покриете голяма част от крака, преди да премахнете космите.

Восъчна епилация

Повечето системи за кола маска използват еднократни глави за еднократна употреба, които се завинтват върху тръба от избрания восък. След това тези тръби се затоплят в специално пригоден нагревател. Главите са проектирани да се изхвърлят след всеки клиент, за да се предотврати рискът от кръстосана инфекция.

Наличният восък за кола маска обикновено е ограничен до един или два на производител и често откривате, че не можете да използвате тръби и глави от различни производители заедно. Когато оценявате системите, трябва да погледнете наличните размери на главите, осигуряват ли те по-голям размер за тялото и след това по-малки за по-сложните зони.

Както при ролковите системи, тръбата може да се нагрее много, докато е в нагревателя, поради тази причина винаги трябва да използвате топлозащитник, когато боравите с тръбите и да се уверите, че тествате температурата на восъка на редовни интервали по време на лечението. Ако сте мобилен терапевт, системи като ваксиране с тръби и ролки предлагат няколко предимства, но моята лична препоръка е да използвате ролкова система. Той е по-икономичен и предлага по-широка гама от восъци за избор.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta