Използване на масло вместо талк за кола маска

И

Традиционно, когато се преподава кола маска, на учениците се препоръчва да нанасят слой талк на мястото, което се епилира. По този начин се постигат няколко неща, поддържа зоната суха, прави лечението малко по-удобно, тъй като восъкът се придържа към космите, а не към кожата.

Използването на масло може да изглежда малко необичайно, тъй като ни учат да използваме почистващ препарат преди восък, за да премахнем замърсяванията и маслата от кожата преди кола маска. Но след като терапевтите са опитали кола маска с масло, те рядко се връщат на прах.

Маслото действа, като осигурява липидна бариера между кожата и восъка – по същество много тънка маслена бариера. Тъй като восъкът не се придържа към кожата, отстраняването му е по-лесно и по-малко болезнено за клиента. Когато използвате масло за интимно кола маска, където кожата е много тънка и крехка, това помага да се намали рискът от ожулвания или повдигане на кожата.

Важно е да изберете подходящо масло, в идеалния случай много леко масло. Ако маслото е твърде дебело или тежко, ще откриете, че восъкът няма да полепне. Аз лично откривам, че маслото от жасмин Perron Rigot е един от най-добрите продукти за това.

Когато използвате масло преди да нанесете восък, трябва да запомните правилото на палеца, по-малко е повече, то трябва да се използва много пестеливо. Подгответе зоната на клиента, която трябва да се епилира с почистващ препарат за кола маска като Perron Rigot Blue Lotion и след това нанесете малко количество масло върху ръцете си – само няколко капки. Покрийте дланите на ръцете си и след това втрийте маслото в областта, която подготвяте да епилирате.

Не забравяйте, че прилагате само рядко покритие, ако установите, че сте нанесли твърде много масло върху кожата, просто избършете с восъчна лента или парче диван. Ще откриете, че това може да остави перфектно количество масло върху кожата.

Когато нанасяте восъка върху кожата, ако установите, че той не полепва по кожата и се плъзга, не се паникьосвайте. Просто отстранете восъка, както обикновено, и след това избършете зоната с восъчна лента.

При кола маска с големи или сложни участъци може да откриете, че трябва да добавяте повече масло, докато продължавате, за да запазите кожата защитена. Не се притеснявайте да нанесете твърде много, винаги можете да изтриете излишъка.

Маслото може да се използва и като страхотен продукт след восък, когато се използват топли восъчни ленти за отстраняване на всякакви лепкави остатъци. След като приключите с кола маската, преди да нанесете лосиона или продукта след ваксата, нанесете обилно количество масло върху ръцете си и разтрийте областта, след това използвайте почистващия си продукт върху памучен тампон, за да отстраните остатъците от масло и восък. След като се почисти, можете да приложите избрания от вас продукт след восък.

За да повторите, за употреба преди кола маска използвайте пестеливо, за след кола маска щедро използвайте.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta