Инструкции за кола маска – Кола с мек восък

И

Епилацията с кола маска е един от най-добрите, най-старите и най-популярните методи за обезкосмяване. Популярността му се основава на няколко фактора, включително неговата ефективност и относително ниска цена. Но практиката е колкото изкуство, толкова и наука. Направената неправилно кола маска може да повдигне кожата и да причини трайни белези. От съображения за безопасност и за постигане на най-добри резултати, кола маската – особено в труднодостъпни и чувствителни зони – е най-добре да се остави на професионалистите. Ако сте решени да го направите сами, силно препоръчително е да посетите специалист по кола маска поне веднъж, за да видите как се прави правилно, преди да опитате сами.

Независимо дали сте професионалист или домашен потребител, важно е да следвате някои основни насоки, за да постигнете безопасни и ефективни резултати от кола маска. Тази статия описва ключови концепции за начина на формулиране на восъците за депилация и основните техники и най-добри практики за безопасно и ефективно кола маска с мек восък. По-късна статия ще опише техники и най-добри практики за твърд восък.

Първо, трябва да определим разликата между мек восък и твърд восък. Важно е да се отбележи още в началото, че разликата в качеството от една марка восък до следващата може да бъде значителна. Евтините восъци обикновено използват по-лоши суровини, което води до крайни продукти с по-ниски характеристики и характеристики на безопасност.

Както меките, така и твърдите восъци за депилация са проектирани да се разтопят и нанасят върху кожата. Как продуктите „лекуват“ или изсъхват върху кожата и как се отстраняват, са съществената разлика. Мекият восък лекува бавно и остава лепкав. След като се нанесе, трябва да се отстрани с помощта на кола маска (парче плат, предназначено за целта). Твърдият восък, често наричан восък без ленти, се втвърдява здраво, така че да може да бъде повдигнат без лента.

Твърдите или без ленти восъци обикновено са по-нежни от меките и често са изборът на естетик за кола маска с чувствителни зони като устните, бикините и подмишниците. По принцип меките восъци свързват и издърпват космите по-силно от твърдите восъци. Въпреки това, в зависимост от начина на формулиране на восъка и кои вторични съставки са включени, има значителни разлики от един мек восък до следващия.

Например, Bombshell Wax продава два вида мек восък, Bombshell Wax Lavender Tea Tree Wax и Bombshell Wax Rose Petal Crème Wax. Восъкът Bombshell Wax Lavender Tea Tree е полупрозрачен восък, който се движи в много тънък слой, почти като целофан. Той е идеален за бърза кола маска с по-големи обеми на тялото като пълни крака или ръце, гърбове и гърди. Формулата Bombshell Wax Rose Petal Crème Wax включва титанов диоксид, за да създаде малко по-плътен, непрозрачен, восъчен крем восък, който става малко по-дебел, за да заобиколи и повдигне дори груби, къдрави или упорити косми. Восъкът Bombshell Wax Rose Petal Crème е по-нежен от восъка Bombshell Wax Lavender Tea Tree и затова е по-подходящ за лице и чувствителни зони. Въпросът е, че фините вариации във формулирането на продукта могат да направят значителна разлика в начина, по който се изпълнява даден восък.

За да ваксирате с мек восък, започнете, като изберете висококачествен мек восък като Bombshell Wax или Cirepil.

Разтопете восъка в професионална нагревател за восък на слаб огън, докато просто се втечни. Като алтернатива, ако използвате Bombshell Wax или друг восък, опакован в полипропиленов контейнер, загрейте восъка в микровълновата печка на стъпки от 1-2 минути, докато просто се втечни. Не прегрявайте. Имайте предвид, че восъците се различават по това колко бързо се нагряват.

Почистете кожата с антисептична, антибактериална, мека ексфолираща течност като Tonic 86 ™ или Tend Skin. Нанесете течността върху памучен тампон или кръг от памук и нанесете много тънък слой върху зоната (ите), които възнамерявате да восъчете. Не използвайте Tonic 86 (TM) или Tend Skin върху предварително ексфолирана кожа, особено на лицето.

Потопете кожата на сухо и леко пудрете.

Изпробвайте температурата на восъка на китката с помощта на апликатор или шпатула. Ако е твърде горещо, оставете восъка да се охлади.

Потопете дървен апликатор или шпатула (помислете за депресор на езика) във восъка. Остържете долната страна на шпатулата по ръба на восъчния буркан, така че восъкът да е само от едната страна на шпатулата. Завъртете шпатулата над буркана, докато имате контрол върху восъка и имате една унция или две върху шпатулата. Нанесете тънък, равномерен слой восък в същата посока като растежа на косата. Повторете: разнесете восъка в същата посока като растежа на косата (ако фоликулът е началото, а върхът на косъма е краят, разнесете от фоликула към върха).

Не позволявайте на восъка да се втвърди.

Покрийте восъка с висококачествена кола маска, като Bombshell Las Vegas Strips (TM) и натиснете силно в посока надолу в същата посока като растежа на косата.

Дръжте кожата здраво с една ръка. С другата ръка бъркайте лентата в обратната посока на растежа на косата, като оставате плътно и успоредно на кожата. Предупреждение: изключително важно е да премахнете лентата ниско и успоредно на кожата. Ако повдигнете право нагоре, рискувате да повдигнете кожата, причинявайки синини.

С помощта на ръката си веднага притиснете току-що епилираната кожа, за да успокоите изтръпването на нервните окончания.

С помощта на кола маска натиснете и повдигнете и оставете восък, останал върху кожата.

За да предотвратите врастнали косми и пробиви, веднага след кола маска нанесете антисептична антибактериална, мека ексфолираща течност като Tonic 86 ™ или Tend Skin. Нанесете течността върху памучен тампон или памучен кръг и нанесете много тънък слой върху зоната (ите), която е била епилирана. Нанасяйте редовно между леченията (3-5 пъти седмично), за да изчистите и предотвратите врастналите косми.

За да намалите зачервяването или раздразнението, нанесете успокояващ крем като Cream 100 (TM) успокояващ балсам, за да намалите незабавно зачервяването, да успокоите възпалението, да успокоите кожата и да насърчите заздравяването.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta