"Историята на Google" от Дейвид Визе и Марк Малсийд – Рецензия на книга

&

Относно книгата

Историята на Google описва, както се очаква, 10-годишната история на Googles. Как Google се превърна в глагол? Как Google се превърна в най-важната и влиятелна компания в Интернет? Как двама студенти от Станфорд създадоха една от най-разпознаваемите марки в света само за няколко кратки години?

Тази книга профилира както компанията, така и нейните основатели Лари Пейдж и Сергей Брин. Книгата е изпълнена с вътрешни погледи в историята на Google и предизвикателствата, пред които е изправен по пътя към успеха, Тя дава представа за нейната уникална корпоративна атмосфера и визия. Това е чудесна книга за всеки, който иска да разбере как тази нестандартна компания е станала толкова успешна за толкова кратко време.

Относно авторите

Дейвид А. Виз е старши съветник на New Mountain Capital, водеща компания с частен капитал със седалище в Ню Йорк, и на New Mountain Vantage, публичния фонд на дружеството.

Марк Малсийд е разследващ журналист и консултант в информационната индустрия. След излизането на „Google Story“, първата си книга той споделя своите разследващи идеи с бизнеса, организациите и училищата в семинари „Google Sleuthing“.

Какво да науча от тази книга?

Ако се интересувате от историята на интернет, историята на Google е задължителна за четене.

Забавно е да се чете. Едно от нещата, които научих от четенето на тази книга, е, че Pagerank не е само в класирането на вашата уеб страница, а в алгоритъма, който е даден от разработчика Лари Пейдж. Научава ви за мантрата на компаниите: „Не бъди зъл“.

Книгата може да се използва и като вдъхновение, ако създавате собствен бизнес и как можете да станете успешен.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta