Какви са различните видове научни калкулатори?

К

Научните калкулатори имат потенциала да решат простия аритметичен проблем до най-сложното научно уравнение, което включва много променливи и числа. Научните калкулатори могат да предложат разнообразие от функции, които далеч надхвърлят разделянето, умножаването, изваждането и събирането, наблюдавани в обикновения калкулатор. Ето няколко вида научни калкулатори:

Основен

Изграден е основен научен калкулатор с минимален набор от функции, което често е достатъчно, за да помогне на ученика в гимназията. Те са подходящи за нормалния мирянин, който не се нуждае от най-сложните функции. Основният калкулатор включва функции, свързани с логаритмична, тригонометрична, експоненциална, научна и аритметика с плаваща запетая. Екранът на дисплея включва стандартните 8 цифри и предлага независима памет. Този стил на калкулатор е идеален, за да получите въведение в логаритъма и тригонометрията.

Междинен

Междинното издание на научните калкулатори вероятно ще включва до 100 функции и разнообразни приложения. В допълнение към стандартните функции, междинният калкулатор включва всичко необходимо за решаване на повечето математически задачи, като смятане, статистика, фракции и комплексни числа. Тези калкулатори предлагат много повече гъвкавост в сравнение с основните модели и могат да функционират в по-напреднали области, когато става въпрос за наука и математически предмети. Също така, възможностите на паметта са по-усъвършенствани и включват 10-12 цифров екран за показване.

Разширено

Най-модерните издания на научните калкулатори имат потенциал да обработват до 300 функции, включително тези, свързани с инженерни символи, физически константи, нива на скоби, множество памет и способност за преобразуване на единици. Екранът на дисплея е много по-голям с два реда данни и може да показва изрази или фракции, които често се нуждаят от няколко реда в учебник. Тези научни калкулатори често имат способността да работят в по-сложни области и са идеални за математика в колеж, специалности в науката или експерти в научния сектор.

Комбинация

Някои калкулатори са по-приспособими и предлагат възможността да изпълняват различни функции. Някои са проектирани да работят едновременно като научен и бизнес калкулатор, докато други модели са идеални за графични и научни проблеми. Има дори калкулатори с високи спецификации, които имат способността да изпълняват и трите функции на една единица. Тези високоспецифични модели са основно мини-компютри и предлагат лекота при свързване към настолен компютър, за да помогнат за прехвърляне на данни между устройствата. Повечето от дисплейните екрани могат да приемат команди със сензорен екран и да се доставят с инструмент за писалка.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta