Как да популяризирате детската си книга – 13 съвета за превръщане на вашата книга в бестселър

К

Честито! Издали сте детска книга. Сега идва следващата и най-важна стъпка – Промоция. Децата са лоялни читатели, но първоначално е трудно да ги заинтересуват. Тази статия включва сайтове за популяризиране на книги за деца и младежи.

1) EzineArticles – Това е сайт, където можете да пишете статии за почти всичко. Включете връзката към вашата книга (страница за закупуване) и вашия сайт в полето за автор SIG, за да стимулирате трафика. Как и други подобни сайтове също могат да се считат за инструмент за промоция.

2) Bookmarket – Това е страница, която ви съветва как да се занимавате с промоция. 1001 начина на Джон Кремер да ви популяризира книгата е чудесен ресурс за всички автори. Детският пазар за писатели и илюстратори на Writer’s Digest предоставя списък с издатели и някои съвети за писане на книги.

3) Рецензии – Рецензиите са чудесен начин за популяризиране на вашата книга. Изпращайте заявки до всички блогове и сайтове, големи или малки за подаръци, рецензии и интервюта. Много помага на вашата книга.

4) Четения – Прочетете книгата си в местна детска библиотека или дарете една на училище. Можете да оставите книги във всички

места, на които отиват децата.

5) Подкаст и ремарке – Трейлър популяризира добре книга. Подкастът е решението за всички онези деца, които са мързеливи да четат.

6) Сценарий – Обикновено сценарият се счита за напълно различен от романа. Повечето известни книги се превръщат във филми и радиопредавания. Можете обаче да използвате този ход, за да популяризирате вашата книга на първо място. BBC и други телевизионни оператори приемат ръкописи. Получаването на такъв обаче може да бъде трудно. Много конкурси за сценарий са отворени и за любители писатели. Децата обичат да гледат телевизия.

7) Препоръки – Препоръките на известни хора могат да помогнат на вашата книга.

8) Съобщение за пресата – Това е чудесен начин да накарате децата да разберат, че вашата книга излиза. Това работи по-добре за книги, насочени към по-възрастна аудитория. Обявете издаването на вашата книга в списание или вестник, насочени към деца. Това може да струва пари. Друг начин може да стане писател за детско списание или да правите интервюта за популяризиране на вашата книга.

9) Флаери, плакати и др. – Това струва пари за печат, но може да бъде ефективно, особено когато става въпрос за деца.

10) Рекламиране на уебсайтове – Рекламирането на уебсайтове, съдържащи съдържание, включено във вашата книга или подобно съдържание, ще помогне за увеличаване на продажбите. Рекламата по телевизията е най-добрият начин да привлечете вниманието на децата, но това е много скъпо и децата може да не обичат да виждат реклама на книги.

11) Бъдете включени в каталозите за детски книги.

12) Награди – Наградите на уебсайтове или литературни награди могат да помогнат за увеличаване на продажбите на книги. Това отново е трудно, тъй като литературните награди имат строги критерии за подбор. Много библиотекари предпочитат да купуват книги, които са носители на награди. Това също така дава на книгата по-голяма експозиция.

13) Приятели с библиотекари – Много деца имат навика да четат книги, налични в тяхната библиотека. За деца на възраст под дванадесет години тяхната училищна библиотека е вратата им към света на книгите. Не забравяйте да имате книгите си на склад в местните училищни библиотеки и дори обществени. Децата нямат много разходен капацитет, но ако изпробват някоя от вашите безплатни книги и я харесат, има шанс да купят други.

Обикновено бих препоръчал социални мрежи, но е безполезно, ако вашите книги са насочени към деца на възраст под дванадесет години. Популяризирайте на уебсайтове за учители и студентски сайтове. Препоръчайте го за седмици на четене или книги. Опитайте се да въздействате максимално на хората и училищата около вас. Уебсайтовете не са много полезни, когато децата са загрижени, защото по-голямата част от гледането им в интернет е цензурирано. Ето защо и аз не препоръчвам електронни книги за тях. Аудиторията на YA е по-отворена за електронни книги и е по-силно повлияна от интернет. Освен това, въпреки че разходите са много важни, не е много важен фактор за игра на детски книги в сравнение с книгите за възрастни.

Всичко най-добро с маркетинга!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta