Как да приложим горещ восък за епилация

К

По същество има два вида горещ восък, които да се използват от козметичния терапевт / естетик. Традиционният стил Hot Wax носи името си от температурата, до която е нагрят, може да се чувства доста горещо по кожата. И новия стил Non Strip восък.

Традиционен горещ восък Той се нанася с помощта на дървена шпатула във фигура от 8 движения, добавяйки допълнителни слоеве, за да се увеличи дебелината и да се гарантира, че всички косми се улавят във восъка преди отстраняването. Восъкът има силен захват на космите, но когато се охлади, той силно се закрепва върху кожата и често е много трудно да се отстрани. В някои случаи може да се почувствате като да използвате шпатула, за да издърпате восъка, за да го свалите.

Повечето терапевти сега преминават към новия стил на Hot Wax, който първоначално е разработен в началото на 80-те от френски химик. Този стил восък идва с различни имена като Non Strip, Brazilian, Peelable, Hot Film и т.н. Всички те по същество работят по един и същи начин и с много по-ниска температура на топене, което ги прави много по-удобни за клиента.

Преди да започнете с кола маска, проверете зоната, която трябва да се епилира, погледнете посоките на растежа на косата и където е необходимо, ако косата е твърде дълга (обикновено над 1 см дължина), като използвате някои машинки за подстригване до около 2 степен (6 мм) – но не по-къса .

Преди да нанесете восъка, почистете кожата, като използвате подходящ почистващ продукт върху памучен тампон. След това подгответе зоната за кола маска, като използвате много малко количество предварително восъчно масло. Няколко восъчни компании вече ги правят, обикновено с аромат на жасмин. Използването на масло вместо талк е много по-добър начин за подготовка на кожата, вие създавате липидна бариера между кожата и восъка, което означава, че той се придържа към космите, а не към кожата. В резултат премахването на восъка е много по-лесно и много по-удобно за клиента. Ако восъкът се изплъзне, когато нанесете олиото, което сте сложили твърде много, избършете мястото с лента и това ще премахне цялото излишно масло и ще остави идеалното количество зад себе си.

За да нанесете восъка, извадете малко количество от саксията върху вашата дървена шпатула за еднократна употреба и нанесете восъка по посока на растежа на косъма, както бихте затоплили восъчния лента. Линията трябва да е доста тънка, но не твърде тънка, тъй като ще се счупи, когато бъде премахната. Има малко изкуство да се коригира дебелината и всеки восък е малко по-различен, така че играйте с вашия, за да практикувате това. Ако восъкът е твърде тънък, можете да нанесете малко допълнително върху горната част, за да го сгъстите. Можете също така да удължите дължината на лентата, като се припокривате леко и продължите надолу.

За да спестите време, можете да приложите втора лента върху кожата, в непосредствена близост до първата лента, но не и да я докосвате. След като приключите с прилагането на тази лента, първата ще бъде готова за премахване.

Преди да премахнете восъка, просто го докоснете там, където е най-дебел, за да се уверите, че е настроен, след което започнете, като щракнете края на лентата или с пръст, или с края на шпатула. Сега подпрете кожата, за да я държите плътно, отстранете лентата, ако е дълга лента, не я отстранявайте с едно издърпване! Вместо това премахнете кратък участък, преместете ръката си в близост до края на восъка, който премахвате, и опънете кожата отново. Продължете по целия път нагоре по лентата. След изваждането натиснете ръката си в кожата или разтрийте веднъж, за да я успокоите.

След като цялата коса е премахната, нанесете обилно количество масло и го отстранете, като използвате почистващия си продукт върху памучен тампон. Това премахва всички лепкави остатъци и подготвя кожата за лосион или продукти след вакса.

За много къси упорити косми можете да нанесете восъка срещу посоката на растежа на косата и след това да премахнете както обикновено. Това може да помогне за повдигане на космите във восъка, за да се гарантира, че са здраво захванати в него.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta