Картофи – подаръкът на инките за света

К

Трайният подарък на инките за света, картофът храни хората по цялата планета. След откриването на Новия свят испанците ограбиха дворците и техните галеони отнесоха злато и сребро на тон, но това бяха само пари. Храните, които те са взели от индианските фермери, в крайна сметка ще хранят света. Къде бихме били без царевица, или шоколад, или картофи?

Картофите произхождат от Андите в Перу и са били култивирани от инките от около 5000 г. пр. Н. Е. Испанците ги върнаха в Европа, където бяха посрещнати с голямо нежелание. Картофите не са споменати в Библията, така че Бог не ги е определил като „християнска храна“. Картофите са членове на семейство пасленови; растението е отровно. Картофите се хранеха на затворниците в затворите и затворите. Широкото им приемане дойде по-късно.

Те растат почти навсякъде. Картофите понасят ужасни почви и предизвикателен климат. Те са първата и единствена храна, която се отглежда в космоса. Те растат почти навсякъде и дават щедри добиви, когато го правят.

Картофите са здравословна храна. Диетите ги избягват поради съдържанието на калории. Те пропускат всички основни витамини и минерали в картофа и кожата му. Те също пропускат някои страхотни вкусови усещания. Яжте картофи умерено, ако диете, но опитайте някои от предлаганите картофени рецепти [in The Champagne taste/Beer Budget Cookbook]. Независимо дали сервирате на закрито или навън, те ще добавят нещо към вашата маса.

ПЪРЖЕНИ КАРТОФКИ

Пържени картофи се предлагат дори в най-добрите ресторанти. Те са опората на по-скромните ресторанти и заведения за бързо хранене. Можете да приготвите страхотни пържени картофи у дома в собствената си кухня. Можете да ги изпържите в дълбока тенджера с врящо масло, но врящото масло е разхвърляно и опасно. Те си заслужават. Когато опитате домашни пържени картофи, ще искате да ги сервирате отново и отново. Инвестирайте в електрическа готварска печка, ако планирате да правите пържени картофи у дома често.

Пържените картофи не са френски. Те са американско изобретение. Предполага се, че Томас Джеферсън ги е обслужвал на дипломатически приеми, преди картофите да станат популярни в Европа. Насладете се на пържени картофи; те са американски като ябълков пай.

4 до 6 средни картофа

Рапично масло

Загрейте маслото до кипене, около 325 ° F в дълбок тиган с права страна. Още по-добре загрейте маслото в тенджера за пържене, предназначено за процеса.

Обелете картофите, ако искате. Измийте ги и след това ги нарежете на пръчки 1/4 “x 1/4”. Оставете да изсъхне върху хартиена кърпа. Потопете ги в сгорещеното олио и варете 17 минути. Отцедете, посолете и сервирайте.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta