Любовни романи за четене – 5 исторически книги за мацки

Л

История на романските романи

Романтичните романи са сред най-популярните форми на литература днес. През повечето време съвременните любовни истории се пишат с женска чувствителност, особено от гледна точка на жената. Индустрията на романтичните книги е до голяма степен задвижвана от жени среда, фокусирана върху различните области в живота, които жените считат за важни.

Можете ли да повярвате, че книгата с кратки любовни истории, която току-що приключихте, има дълга и прославена история? Книгите за романтика, които пълнят рафтовете ви, съществуват от векове.

Къде започна всичко?

Отбелязвайки раждането си по време на английския Ренесанс, женската фантастика е написана от мъжка писалка и ръководена от мъжката гледна точка по въпроса, който е чисто женски. В резултат на това патриархалните идеи бяха подсилени чрез литература и популяризираха женската сфера през периода, в който се наблюдава възходът на женската грамотност. Появата на испанския роман „Огледалото на рицарството“, направен от Маргарет Тайлър и Урания от Мери Врот, са станали забележителни изключения от тази теория.

Търговският успех на ренесансовите романси може да се отдаде на появата на по-голям брой читателки. Повечето автори на романи от Якоб и Елизабет приписват своята слава и търговски успех на нежните читателки или на онези, които принадлежат към средните редици в обществото, успокоявайки верните си фенове в тяхната искрена отдаденост.

Кратък списък на най-добрите любовни романи на всички времена

Жанрът на романтичните книги със сигурност е видял богата история. Страстта, предаността, връзките и любовта обаче се казват, че се преживяват лесно, но са малко предизвикателни за изразяване с писмени думи. През годините обаче има добри романтични книги, които са успели да завладеят сърцата на читателите от всички сфери на живота, спечелвайки титлата като най-добрите романтични романи на всички времена.

  • Гордостта и предразсъдъците на Джейн Остин

Този романтичен роман е продаден в повече от 120 милиона копия, с многобройни имитации и адаптации, доказващи, че това е издържало и най-суровия тест на времето.

  • Въртящите височини на Емили Бронте

До голяма степен пренебрегван и първоначално критикуван за неподходящото изобразяване на сляпа любов, това е истинска романтична класика, която се смята за една от най-известните любовни истории, които английската литература някога е създавала.

  • Джейн Ейри на Емили Бронте

Широко известна с това, че се занимава с проблемите на сексуалността, феминизма, религията и класа в разказ от първо лице, тя е популярна романтична книга, която носи бунтовническа ивица, нарушаваща статуквото на 19-ти век.

  • Анна Каренина на Лев Толстой

Приветствана от списание Times като най-великия романтичен роман, писан някога, Анна Каренина на Толстой е истински шедьовър.

  • „Отнесените от вятъра“ на Маргарет Мичъл

Заемайки второто място сред най-добрите романтични романи в Америка, романтичната класика изследва живота на Скарлет О’Хара. Също така самата история е спечелила на автора й нейната Пулицър Прайс през 1937 година.

Би било невъзможно да се изброи любимата на всички романтика за всички времена, но горният списък е добро място да започнете да развивате вкуса си към романтичната литература.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta