Любопитен Джордж: Уроци от живота

Л

Кога за последно спряхте да бъдете любопитни?

Помните ли, че се чудехте, размишлявахте и …?

Уолт Дисни цитира … когато сте любопитни, откривате много интересни неща за вършене … ние продължаваме да вървим напред, да отваряме нови врати и да правим нови неща, защото сме любопитни и любопитството продължава да ни води по нови пътища !

Пролетно почистване … време е да изпразните неща, които не са били използвани или прочетени известно време, или да ги приберете в гаража, да дарите или да продадете. Имаме всички тези любопитни книги на Джордж и спомените започнаха да се наводняват. Няма начин тези книги да отидат за стотинка при продажбата на гараж. Ние ги пазим за следващото поколение.

Научихме толкова много от Джордж. Джордж беше нашият приятел, когато децата бяха малки. Имахме плакати на Джордж, кутии за обяд, DVD, книги и играчки. Чрез Джордж научаваме:

1. Приключение. Животът е приключение. Всичко си заслужава да се опита в нашия голям свят. Джордж обикаля света с приятеля си и никога не се притеснява да опитва нови неща. Всичко очарова изследователя в него, познатия и непознатия. Джордж дори се опита сам да отиде на балона с горещ въздух. Чрез опити Джордж научи уроците си.

2. Практически експеримент и открития. Джордж разделя нещата; той ги изучава и се опитва да ги събере отново. Джордж разбира как работят нещата, след като ги разглоби.

3. Забавление и удоволствие от ученето. Джордж знае къде да търси забавление. Той няма резерва да иска да прави нещата. Той отиде на посещение в шоколадова фабрика и опита шоколад с всякакви форми, размери и вкусове. Когато му предложиха повече, Джордж имаше достатъчно.

4. Помощни ръце. Джордж е готов да спаси и помогне. Той помогна за спасяването на влакче с играчки за младо момче на влаковите коловози. Момчето можеше да бъде убито и обучената играчка унищожена, ако не беше помощта на Джордж.

5. Любезен и неосъждащ. Джордж е приятелски настроен към всички. Той изглежда допринася за проблеми, но в края на деня той е този, който спасява деня!

Джордж споделя живота си с Човека с жълтата шапка. Този човек е пример за най-добър приятел, наставник, утешител, учител и доставчик. Той винаги е до него, по време на лоши и добри времена. Той преподава житейски уроци на Джордж след всеки инцидент и никога не крещи и не съди. Той е родителят, който можем да моделираме.

Всяко дете се нуждае от ментор като Човекът с жълтата шапка е ментор на Джордж. Какво мислиш?

Заедно със своя наставник, Джордж има нелепото куче Хъндли и негов собственик, любезният портиер, който винаги има предложение за Джордж. Има готвач Пижети, собственик на италиански ресторант, в който Човекът в жълтата шапка обича да вечеря. Професор Уайзман, добър приятел на Човека в жълтата шапка и този, който обича да чува за приключението на Джордж. Тя е още един голям насърчител за Джордж.

Чрез общността на приятелите на Джордж научаваме значението на разнообразното приятелство. Джордж има приятели, които не осъждат любопитството му. Той има приятели, които не споделят страстта му, но въпреки това се радват един на друг, заради взаимното уважение. Какво ще кажете за вашите деца? Имат ли приятели, които ги уважават и уважават ли приятелите си?

В нашия свят на традиционно обучение, учениците от всички личности и учебни навици са поставени в един и същи клас, за да учат и запомнят факти и цифри всеки ден.

Смятате ли, че тази форма на обучение е потиснала любопитството и креативността на нашите ученици, тъй като годините са ги отминавали? По това време те завършиха гимназии; повечето ученици губят своите любопитни навици на Любопитен Джордж. Те са обусловени да запомнят и възвърнат всичко, което имат, и не знаят точно какво са научили?

Къде са практическите и как да учат? Например как да балансирате чековата си книжка може да бъде умение, но не и коя от следните е най-индустриализираната държава през деветнадесети век?

Докато пазарът произвежда безкрайно количество детски книги през годините, книгите на Margret и HA Rey „Любопитният Джордж“ продължават да са силни след 70 години.

За удоволствие ще гледаме шоуто на малки деца тази вечер. Взехме DVD от библиотеката, наречен Любопитен Джордж, почива и открива нови неща. Откриваме понякога прости детски истории са в състояние да ни научат на основните уроци от живота и чудесно напомняне да живеем любопитен, приключенски, рисков начин на живот.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta