Места за търговия – Преглед на книги

М

Trading Places е написана от Claudia Mills и публикувана от Farrar, Stgraus и Giroux

Ейми и Тод Дейвидсън научават, че нещата в живота рядко се получават идеално и че етикетите не винаги се вписват. Ейми и Тод са братски близнаци, които се разбират, както и всеки друг брат или сестра, освен че споделят същия рожден ден и една и съща класна стая. Тук приликата спира. Ейми е поетесата, сантиментална и книжен червей, докато Тод е инженер, супер организиран и превъзхождащ.

Докато близнаците започват своя училищен проект за мини-общество, нещата у дома се преобръщат. Бащата на близнаците губи инженерната си работа, а майка им постъпва на работа в местния занаятчийски магазин. Бащата изпада в депресия и цял ден се мотае из къщата по пижама. Това се оказва смущаваща ситуация за Ейми, когато един ден най-добрите й приятели се прибират с нея след училище. Да се ​​научиш как да се справяш с промяната става ежедневно преживяване.

Чрез редуващи се гледни точки на Ейми и Тод, Trading Places показва как приемането на нетрадиционни роли може да отвори умовете за промяна. Клаудия Милс изкусно пише за общ проблем за много семейства в днешната променяща се икономика. Нейната непринудена проза представя реалистично решение на трудна ситуация с думи за годините „между двамата“. Основното послание е за това как промяната засяга всички в семейството, дори кучето Wiggles. Ейми и Тод научават, че промяната може да бъде добра и научават, че възможностите в живота се появяват, когато и вие най-малко ги очаквате.

Тази история съдържа всички герои, които бихте очаквали да намерите в обикновена класна стая. Супер срамежливото момиче без приятели, несръчното хлапе, което се разхожда пеша, показването на класа и още няколко. Това е привличащо вниманието четиво за среднокласниците.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta