Много DIY използва за пръстен за тоалетна вакса

М

Стар дърводелец ме научи на този трик преди няколко години. Монтирахме врати в реконструираната казарма на държавна полиция и той извади от кутията си парче восъчен пръстен, използван за тоалетни.

Той го беше разтопил в консерва за риба тон; той постави всички винтове, необходими за пантите, във восъка, посочи първо. Този восък помогна на винтовете лесно да влязат във вратите от масивно дърво.

Восъчните пръстени са направени от петролен продукт и други съставки, които всяко производство държи като собствени. Петролът се изпраща до фабриката и се съхранява в течна форма при 170 градуса по Фаренхайт, докато не е необходим. След това петролът се смесва с другите химикали, които ще се втвърдят при стайна температура и след това се излива в алуминиеви форми, покрити с освобождаващ агент.

Формите за восъчни пръстени се изработват с различна дебелина и могат да бъдат закупени доста евтино. Предлагат се в стандартни 3 или 4 инчови размери. Алуминиевите форми се охлаждат с вода, докато восъкът стане твърд. След това формите се обръщат с главата надолу и пръстените падат върху колан, където се преместват в място за опаковане, след което се опаковат за магазини.

Още някои приложения за този восък, които съм използвал и разкрил са;

Плъзгачи на чекмеджета. Тънкият слой восък върху дървените релси кара чекмеджетата на дървото на антично бюро да се плъзгат гладко.

Отлепнете прозорците. Използвайте восък за смазване на крилата на прозорците, които искат да залепнат.

Безплатни ръждясали ядки. Помогнете да разхлабите ръждясалата гайка, като покриете нишките с малко разтопен восък. Това ще смаже резбите на болта.

Восъчно дърво. За дърво, което трябва да изглежда добре, но не се износва, като открити греди на тавана, нагрейте равни части восък, ленено масло и терпентин. Не смесвайте върху открит пламък, тъй като терпентинът ще се запали. Нанесете с четка или парцал, докато сместа е още топла.

Пазете метала от ръжда. За да предотвратите ръжда, причинена от влажен въздух, намажете с разтвор от восък, разтопен в терпентин. Направете го с кърпа, за да създадете тънка, твърда козина.

Палто ръчни инструменти. Преди да съхранявате, разтрийте всички метални части и дървени дръжки с восък, това ще предотврати ръжда и влошаване на дръжките.

Смазочни винтове. Разтрийте восък върху нишките на винтовете, за да ги забиете по-лесно и тихо в дървото.

Восъчни бетонни броячи. Придайте на запечатан плот от тъмен бетон естествен блясък, като разтривате восък върху повърхността с кърпа. Оставете го да изсъхне и след това избършете.

Запазете патината. Запечатайте медна мивка, като я изтъркате с омекотен восък и изгладите излишното с парцал.

Сигурен съм, че има много други приложения и може да искате да закупите допълнителен восъчен пръстен и да използвате смазващите, запазващи и полезни свойства.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta