Моя малък ангел

М

Награденият автор Шерил С. Кенън отново е на път с най-новата си книга „Моят малък ангел“, разказваща възхитителна история за малко момиченце и нейния ангел-пазител.

Звездата от нашето приключение, сладко момиченце (никога не научаваме нейното име), разказва на читателя за своята много специална приятелка, Анджела, която просто е неин ангел-пазител. Анджела седи на рамото на момичето и е облечена в светлосиня рокля с подходящи обувки, ореол и бели, почти полупрозрачни крила. Анджела винаги носи широка усмивка и сякаш я искряща светлина я следва, където и да отиде.

Момиченцето говори за всички прекрасни неща, които прави нейният ангел-пазител. Например,

Тя ми помага да бъда в безопасност, докато вървя на училище,

Напомняйки ми винаги да спазвам правилата.

Тя ме кара да гледам в двете посоки, когато пресичам улицата,

И тя се грижи да внимавам къде си поставям краката.

Авторът превежда читателя през цял ден от събития, у дома, в училище, дори се приготвя за лягане, като ангелът пазител е постоянно до момичето. Анджела напомня на момичето и за много важни неща – от миенето на зъбите сутрин, като казва „Благодаря“, „Извинете“ и „Моля ви“, докато й помага да казва молитвите си през нощта. Ако се страхува, Анджела е там, за да я утеши и да й напомни „Мислете за другите, бъдете полезни и любезни“.

Веднага щом прочетете първия ред на „Моят малък ангел“, ще разберете, че сте отворили добра книга:

Анджела седи на рамото ми и свети –

Каквото и да правя или мисля, Анджела знае …

Историята, написана в приятна течаща рима, разказва сладка история, която също помага да се предават житейски уроци (нрави, грижа за другите) на младите читатели. Подобно на другите книги на Шерил Кенън, и тази е илюстрирана от Калпарт, компания, която има репутацията да създава възхитителни образи за книги. Отново Калпарт не разочарова, тъй като рисунките са живи и забавни и са перфектен комплимент към историята. В задната част на книгата авторът е включил „Специални бележки“, които канят децата да а) ловят и намират изображения на различни корици на книги в историята; б) отговарят на въпроси относно собствените си навици за безопасност; и в) отговори на въпроси за историята. И накрая, ако закупите авторските книги от уебсайта sbpra.com/curejm, 50% от продажбите ще бъдат дарени, за да се помогне да се намери лек за ювенилен миозит – печеливша за всички!

Куил казва: Моят малък ангел е прекрасна история за най-малките, които ще обичат да четат за Ангела, ангел-пазител, и да мечтаят как може да изглежда собственият им ангел-пазител и да направи, за да им помогне.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta