Пчелен восък срещу емулгиращ восък в лосиони за ръце – Как да изберем

П

Има много „шум“ относно използването на пчелен восък в козметиката, защото това е естествена съставка, но има причини, поради които не трябва да се използва в лосиони за ръце или лице. На първо място, това не е емулгатор. Какво означава това? Това означава, че няма да се смесва химически с маслата и водата. Ако имате лосион с вода в него, той ще се отдели и ще имате седене на масло и восък и вода. Знам, направих го. Дори когато използвате само пчелен восък и масла, които наистина се смесват добре, крайният резултат е или восъчно, или мазно усещане, няма нищо, което да изглади консистенцията, което прави водата с емулгиращ восък.

Хората твърдят, че можете да използвате пчелен восък като емулгатор, но всъщност това е само отчасти вярно. Можете да използвате пчелния восък, но след това трябва да добавите боракс към сместа, тъй като пчелният восък НЯМА да се смесва с вода без химическата реакция, която бораксът създава. Така че да, пчелният восък е естествен и има страхотни качества, поради което използвам само чист бял пчелен восък в балсами за устни, заедно с органични масла и 100% чисти етерични масла. Използването му в крем за лице или лосион за тяло просто не работи без боракс и аз лично не искам да слагам боракс върху кожата или лицето си. Не е необходимо в балсама за устни да създавате гладко усещане, защото продуктът е различен от лосион. В случай на балсам за устни, искате маслата да се абсорбират бързо в устните ви, но върху кожата или лицето ви комбинацията е восъчна и мазна.

Според Mountain Rose Herbs емулгиращият восък е „восък на зеленчукова основа, от естествено срещащи се мазнини и естери, допълнително преработен в удобна„ пастилна форма на люспи “. Тази отлична среда се използва за създаване на връзка между вода и масло за продукти, които изискват свързването им заедно. Прави течен крем и лосион без разделяне и допълва крайната текстура на крайните продукти. “

Така че независимо дали правите или просто купувате естествени лосиони за ръце или кремове за лице, избягвайте тези, които са строго направени от масла и пчелен восък, или ще получите восъчен, мазен лосион за усещане. Знам, че не това искам да сложа на кожата си или лицето си. И не се смущавайте, като видите, че съдържа емулгиращ восък, но се уверете, че е от зеленчуци, а не на нефт, ако искате да останете възможно най-естествени с козметиката си.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta