Рецензия на книгата: Храненето здравословно в бързаща готварска книга от Джим Романофф

Р

Когато за първи път получих тази книга, бях във възторг. Помислих си, че това може да е една готварска книга, която всъщност ще използвам, а не просто да чета и оставям настрана! Минаха шест седмици и веднъж прогнозата ми се оказа точна.

Откакто денят „Здравословен набързо“ пристигна по пощата, планът за хранене на всяка седмица включва поне две рецепти от тази книга. Концепцията „Здравословни набързо“ е чудесна за съвременните майки, които се борят да приготвят пълноценни ястия с малко време, което да прекарат в този кратък прозорец между края на работния ден и тренировката по футбол (или каквото и да е) в 18:30. Както е посочено в подзаглавието на книгата, рецептите са подходящи за бързи и прости ежедневни вечери. Тук няма много неща, които бихте искали да сервирате за специални поводи, но книгата включва почти безкрайно разнообразие от вкусни делнични ястия, които могат да се приготвят за минути.

Авторът Джим Романофф – редактор на списание EatingWell – се вдъхновява от голямо разнообразие от кулинарни традиции. Храната е вдъхновена от югозападната, тайландската, японската, корейската, близкоизточната, италианската, индийската, гръцката и северноафриканската кухни. Около две трети от 150 рецепти са придружени от красиви пълноцветни снимки. Всяка рецепта предоставя информация за времето за приготвяне и приготвяне и информация за храненето, както и посочва дали рецептата е с високо съдържание на фибри, ниско съдържание на въглехидрати или подходяща за начин на живот със „здравословно тегло“. “Хранителни бонуси” са предвидени за рецепти, които съдържат 15% или повече от дневната стойност на специфични хранителни вещества като витамин А, фолиева киселина или желязо.

„Здравословен набързо“ включва повече от рецепти. Книгата е разделена на полезни раздели, които могат да бъдат полезни при планирането на хранене, като складиране на килера, предложения за сезонно меню и вегетариански ястия. Три раздела дават идеи, а не строго рецепти, за сосове, страни и десерти „набързо“. Специалните индекси ви помагат да изберете рецепти за здравословно за деца здравословно тегло и 30-минутни или по-малко ястия.

Няколко от рецептите, на които сме се радвали, са: Пакети от свинско и картофено пиле Adobo, бульон от говеждо и юфка във виетнамски стил, Паниран патладжан на скара, Турция със сос от боровинки, сос от чипотлен стек с ананасова салса и телешки медальони от мандарина.

Само няколко от вкусните рецепти, които тепърва ще опитам, са: Обвивки от пържоли и маруля в корейски стил, подправени свински пържоли и праскови, филе миньон на скара със зеленчукови кабоби, скариди Enchiladas Verde, пуешки и балсамов лук Quesadillas и експресни скариди и колбаси Джамбалая.

В обширната ми селекция от готварски книги има няколко книги, към които се връщам многократно за добри рецепти за неделна вечеря или специални поводи. Други просто обичам да чета, мечтая за отнемащите време рецепти със скъпи или екзотични съставки, които бих искал да опитам … някой ден. Но има много малко, които използвам редовно за делничните си вечери. „Здравословен набързо“ се оказа един от тях и като такъв го препоръчвам като ценно допълнение към колекцията на всеки.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta