Рецензия на книга: Можете ли да бъдете художник? От Лизел Соли

Р

Осмелете се да следвате мечтите си!

Смейте да бъдете себе си!

Смейте да бъдете свободни!

Това е предпоставката на вдъхновяващата детска книжка с картинки „Можете ли да бъдете художник?

Фреди, Хъни и Бае са толкова различни в културно отношение, но си приличат едновременно. Всички те имат едно общо нещо: имат голяма мечта и вярват в превръщането на тази мечта в реалност. Фреди иска да стане цигулар. Вижда се да свири в струнен квартет и започва да практикува всеки ден. Скъпа иска да стане художник. Тя вижда картините си в домовете на други хора и започва да експериментира с цветни моливи и маслени бои. Бае иска да стане танцьор. Вижда се да танцува в родината си и започва да ходи на уроци по танци. Докато те насочват творческите си енергии, поведението и работата им в училище започват да превъзхождат.

Можете ли да бъдете художник? е празник на мечтите и изкуствата. Използвайки ангажираща, проста проза и без проповед, авторът представя снимки на живота на Фреди, Хъни и Бае, за да насърчи младите умове да имат мечти и цели и да предприемат стъпките, за да ги сбъднат. Книгата е покана в света на изкуствата. Очарователните илюстрации, направени с цветни моливи, са изпълнени с детайли и изобразяват красиви сцени както на закрито, така и на открито. Особено обичах илюстрациите на цветя, градини, животни, дървета и сезони.

Това е прекрасна книга, която запознава децата с изкуствата и разкрива творчеството им. Особено ако детето ви вече е проявило интерес към свирене на инструмент, рисуване или танци, тази книга ще им даде безценно проактивно послание: мечтите не се превръщат в реалност сами по себе си; жизненоважно е да работиш и да тренираш, за да израстваш като художник.

Относно автора: Лизел Соли, възпитаник на Музикалното училище „Джулиард“ и стипендиант „Фулбрайт“ в Париж, Франция, е професионален цигулар. Соли е изпълнявал солови рецитали в САЩ и Франция и е бил цигулар в пиано триото Trio Viva. Преподавала е цигулка в Музикалното училище в Манхатън в Ню Йорк и цигулка и виола в Санкт Петербургския колеж и Центъра за изкуства в окръг Пинелас в Санкт Петербург, Флорида. Понастоящем Лизел Соли споделя любовта си към музиката с деца, както и с възрастни в Клиъруотър, Флорида, където преподава цигулка, виола и камерна музика насаме и в програма след училище в Подготвителното училище в Шорест в Санкт Петербург. Соли е намерила добре дошло облекчение от много дисциплинираната, интензивна и отнемаща време работа с цигулката в другите си артистични изразни средства; писане, рисуване и рисуване.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta