Рязане за камък – роман от Абрахам Вергезе – Преглед на книгата

Р

Изрязването за камък от Абрахам Вергезе е дума, кратка от това да бъде феноменална. Като практикуващ лекар и изящен писател, той успява да събере двамата, за да създаде великолепен първи роман.

Марион и Шива Стоун, двете главни герои в историята не могат да бъдат по-интересни. Родени от майка, която беше монахиня, те останаха сираци по рождение и се съединиха с черепите. Те бяха разделени незабавно и се разделиха повече, отколкото двама братя някога са могли. Баща им мистериозно изчезва след раждането им и изчезването осигурява постоянна история на романа и значението, което по-късно се разкрива в историята.

Историята се развива на места като Етиопия и Ню Йорк, двамата обикалят пътищата, които допълнително и допълнително ги разделят физически и емоционално. Въпреки това те все пак се събират по-късно, както заради страстта си към медицината, така и заради озадачаващото изчезване на баща им.

Романът не може да бъде потулен. Стиска се като отдавна изгубена любов, която продължава да остане и да ви задържа. И определено е мощен първи роман за Абрахам Вергезе. В сравнение, както положително, така и отрицателно, с автори като Салман Ружди, Габриел Гарсия-Маркес, Джон Ървинг и Ан Тайлър, той е и жертва, и победител сам по себе си.

Колкото и да го погледнем, не може да се отрече, че с романа е направено нещо прекрасно. Опитът на Вергезе както в медицината, така и в писането може би? Едно е сигурно обаче, че Абрахам Вергезе определено има своя магия, когато става въпрос за писане на романи.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta