Litterbug Doug в мисиите на Michael Recycle от Ели Бетел

L

Трябва да призная, че бях малко колеблив, когато взех тази книга. Въпреки че корицата и илюстрациите са примамливи, книга за рециклирането не ми се стори толкова вълнуваща, колкото Knuffle Bunny или Lunch Lady. Но трябва да кажа, бях приятно изненадан.

Litterbug Doug е мързелив. Той е разточителен. Той е разхвърлян. Но най-лошото от всичко е, че мрази рециклирането! Чистият и зелен град, в който живее, е в опасност от мързеливите си начини, да не говорим за страданието от вонята, пусната от планините боклуци, които Дъг напуска, където и да отиде! Толкова силно е вонята му, че дори армията от плъхове, които следват Дъг наоколо, преосмислят приятелството си с него. От Майкъл Ресикъл, зеленият кръстоносец на планетата Земя, е дръзко да покаже на Дъг грешката на неговите пътища … преди да е станало късно!

За щастие, Майкъл убеждава Дъг да “изчисти” постъпката си и с помощта на други боклукът се сортира от рециклируемите! Дъг дори се съгласява да се изкъпе, което му помага на приятелския фронт. Дъг има такъв обрат, той назова официалната полиция за отпадъци.

Това е забавна история, разказана в рима, която предлага забавен начин да запознаете децата с трите букви и да се грижите за нашата среда. Гърбът също предлага раздел с факти за отпадъците и рециклирането, които обсъждат различните аспекти на отговорността за околната среда, положителните ефекти от рециклирането и въпросите за опазването, свързани с водата, енергията и хартията. Но дори фактите са забавни (напр .: „Американците рециклираха 33 процента от боклука, който изхвърлиха през 2007 г. (Още една трета беше изхвърлена, а останалата част в пода на вашия килер.“)

Допълнителна информация:

Автор: Ели Бетел

Илюстратор: Александра Коломбо

Ниво на четене: Възраст 9-12

Твърди корици: 24 страници

Издател: Worthuring Books (8 април 2009 г.)

ISBN-10: 1600103928

ISBN-13: 978-1600103926

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta